Promenade 28

De Promenade zit deze keer weer boordevol nieuws! Zo kunt u lezen over de afschaffing van de machtigingen paramedische zorg die VGZ in 2023 doorvoert. Op het gebied van geboortezorg is er ook veel nieuws te melden. Tijdsbesparingen kunnen gerealiseerd worden voor alle zorgsoorten en klanten van onze declaratieservice door een automatische koppeling met de boekhouding te maken.

Deze zomer hebben we ons kantoor én de website verbouwd. Daarnaast hebben we ook nog de audits voor de NEN en ISO normen goed doorlopen.

En last but not least: we hebben een prachtige animatie gemaakt voor de software COV4U Balie. Bekijk nu hoe u razendsnel grote bestanden kunt controleren op verzekeringsrecht.

Goed nieuws: VGZ schaft machtigingenbeleid beweegzorg af.
Per 1 januari 2023 hoeven er bij VGZ geen machtigingen meer aangevraagd te worden voor (chronische) fysiotherapie, oefentherapie en huidtherapie. Op deze manier vermindert VGZ de administratieve last en heeft u meer tijd voor de patiënt.

Geboortezorg wijzigingen 2023
De NZa heeft de nieuwe beleidsregel integrale bekostiging voor 2023 gepubliceerd, de BR/REG-23130. In de beleidsregel staan beslisregels die bepalen welke monodisciplinaire prestatie leidt tot welke integrale bekostigingsprestatie. Deze beslisregels vormen de basis van ons simulatiemodel waarmee wij de vertaling kunnen maken van oud naar nieuw model. Hiermee krijgt u oa inzicht in de omzetbijdrage, gemiddelde tarieven en profielen per integrale prestatie.

Geboortezorg Proxy
In opdracht van het College Perinatale Zorg (CPZ) hebben we een proxy ontwikkeld.
Een proxy is een server waarmee zorgaanbieders makkelijk kunnen declareren bij hun samenwerkingsverband. Hierdoor kunnen declaratiebestanden automatisch naar Promeetec verstuurd worden. Alleen de hoogstnodige informatie wordt op een zeer veilige manier opgehaald.

Folder team Geboortezorg
Heeft u onze nieuwste folder voor de geboortezorg al gezien? Daarin staan al onze services voor de geboortezorg. Wilt u kennismaken met ons team Geboortezorg? Kijk dan snel op de laatste pagina.

Boekhoudkoppelingen
Via de Declaratieservice worden dagelijks vele declaratiebestanden ingediend bij de zorgverzekeraars en zorgkantoren. Deze betalen de declaraties rechtstreeks uit aan onze klanten, die vervolgens de uitbetalingen nog moeten verwerken in een boekhoudsysteem.
Om die (veelal handmatige) administratieve handeling weg te nemen biedt Promeetec, in samenwerking met BPM software, de mogelijkheid aan om dit betalingsverkeer rechtstreeks in de boekhouding te verwerken.

Certificeringen
De jaarlijkse audits voor de ISO 27001, ISO 27701 en de NEN 7510 hebben we wederom succesvol doorlopen. En daar zijn we trots op! Informatiebeveiliging en privacy, dat staat bij ons op #1. En niet alleen voor onze Declaratieservice. We delen graag onze kennis. Ook in onze artikelen, opleidingen en adviezen aan zorginstellingen staan deze normeringen centraal.

Verbouwingen bij Promeetec
In mei hebben we zowel onze website als ons kantoor verbouwd. Beide zien er weer fris uit.
Neemt u een kijkje op onze website? Of wilt u het kantoor bewonderen? Daar staat de koffie voor u klaar!

COV4U Balie: razendsnel verzekerdengegevens controleren
Wij hebben prachtige software op de plank liggen voor het controleren van verzekerdengegevens. Maar hoe leg je nu het beste uit wat de software kan? Wij doen dat met een animatie van 1 minuut. Zet het geluid aan en geniet van onze animatie.

LinkedIn en overig nieuws
Deze Promenade staat boordevol nieuws. Wilt u vaker en sneller op de hoogte zijn van wat er bij ons speelt? Volg ons dan op LinkedIn.
Wilt u nog meer informatie? Lees dan deze actuele artikelen:

Veel leesplezier!  Wilt u een pdf versie van de Promenade? Of meld u aan zodat u als eerste de Promenade in uw mailbox krijgt. Wilt u nog meer en vaker informatie over ons ontvangen? Volg ons dan op LinkedIn.