Een passende oplossing voor populatiebekostiging

Bij populatiebekostiging ontvangt u een vast bedrag per verzekerde uit uw populatie ongeacht of deze de zorg gebruikt of niet. Hiermee wordt doelmatig en preventief werken gestimuleerd. Deze vorm van bekostiging brengt wel extra administratieve lasten met zich mee, met name voor samenwerkingsverbanden  zoals zorggroepen. Promeetec kan het volledige traject van populatiebekostiging ondersteunen.  Uiteraard zorgen we voor een oplossing die past en aansluit op de huidige processen. Benieuwd hoe wij uw organisatie kunnen ontzorgen? Lees dan snel verder.

Populatiebekostiging

Een bekend voorbeeld van populatiebekostiging  is het inschrijftarief voor huisartsen. Populatiebekostiging kan ook ingezet worden om multidisciplinaire samenwerkingen te stimuleren en/of te organiseren. Denk hierbij aan het declareren van Organisatie & Infrastructuur (O&I) gelden waarmee de samenwerking tussen huisartsen, wijkverpleging, eerstelijnsverblijf, paramedische en farmaceutische zorg gefinancierd wordt. Er wordt dan ook gesproken over wijk- of regiomanagement, afhankelijk van de grootte van de populatie

 

Administratieve lasten

Populatiebekostiging brengt extra administratieve lasten met zich mee, met name voor samenwerkingsverbanden zoals zorggroepen. Voor elke cliënt uit de populatie mag een bedrag gedeclareerd worden. De zorggroep moet alle gegevens van de deelnemende huisartsenpraktijken verzamelen, controleren, voorzien van juiste tarieven en prestatiecodes en vervolgens namens de zorggroep declareren. Het gaat daarbij dus om veel geregel en grote volumes. Laten wij daar nu net expert in zijn. Ideaal dus om uit te besteden zodat u zich kunt focussen op uw specialiteit: het organiseren en verlenen van zorg.

Volledig ontzorgen

Promeetec ondersteunt het volledige traject van populatiebekostiging. We verzorgen de communicatie met de (verre) verzekeraars zodat zij de juiste codes en tarieven in hun systeem hebben staan. We verzamelen periodiek de cliëntgegevens bij de aangesloten praktijken en voegen deze samen.  Daarnaast is Promeetec gespecialiseerd in het verwerken van deze grote declaratiebestanden. Ook in de afrondende fase werken wij mee. We maken overzichten, boekhoudbestanden of eventuele SEPA bestanden voor de doorbetaling aan bijvoorbeeld onderaannemers. Samen met u zoeken we naar een oplossing die bij u past en aansluit op de huidige processen.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de declaratiesmogelijkheden van populatiebekostiging?

Neem dan (vrijblijvend) contact op André de Wit of Koen Hamelink via ons telefoonnummer 040-2300392 of stuur een e-mail naar info@promeetec.nl