Praktische introductie in de NEN 7510 norm

Informatiebeveiliging is een veelbesproken onderwerp in de gezondheidszorg.

De NEN 7510 norm, Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Regeling gebruik BSN in de zorg en de ISO 27001-norm zijn voor veel zorgaanbieders geen nieuwe begrippen. Maar het in de praktijk toepassen van dergelijke normen/wet- en regelgeving blijkt vaak een lastig opgave.

geboortezorg

Informatiebeveiliging gaat veel verder dan ICT maatregelen. En juist de organisatorische maatregelen vragen om inzicht. De zwakste schakel in beveiliging is vaak de mens. Daarom zijn organisatorische maatregelen vaak hard nodig om een goede beveiliging te realiseren.

De training voor Praktische introductie NEN 7510 geeft u veel praktische kennis over de norm en vervolgens simpele handvatten om zelf een goede start te maken om deze norm goed toe te passen binnen de organisatie. U ontvangt praktische tips en informatie, ontdekt waar uw aandachtpunten liggen en ontwikkelt een visie op te ondernemen stappen.

Programma

Theorie:

 1. Inleiding en achtergrond informatiebeveiliging in de Zorg
 2. De normen NEN 7510, NEN 7512, NEN 7513
 3. Rollen en verantwoordelijkheden
 4. Wat is een ISMS (Information Security Management System)?
 5. Toelichting op belangrijke aspecten:
  1. Opzetten ISMS
  2. Maatregelen borgen
  3. Gedegen risicoanalyse uitvoeren
  4. PDCA
  5. Voorbereiden Externe Audit

Praktijk: aan de hand van praktijkvoorbeelden en vragen. Voorbeeld van de cursisten uitwerken.

Voor wie

De opleiding is relevant voor alle medewerkers van zorginstellingen en aanverwante instellingen die te maken hebben met het bewerken, verstrekken of communiceren van persoonsgegevens of die hiervoor vanuit hun functie verantwoordelijk zijn. De training is er ook op gericht om een goede start met het implementeren van deze norm te faciliteren.

Informatie

Extra’s

 • Vanaf 4 medewerkers vanuit één organisatie, zonder meerkosten opleiding op locatie klant
 • Vroegboekkorting
 • 15% korting op de QuickScan

Kosten

€ 525,00 ex. BTW p .p. (inclusief officieel Praktijkboek informatiebeveiliging in de zorg. Werken met NEN 7510 en lesmateriaal)

Aanmelden voor deze opleiding

Wilt u meer informatie of u aanmelden voor deze opleiding? Neem dan contact op met Irma Kriesel via 040-2300392 of ikriesel@promeetec.nl.

Contact Irma Kriesel

Waar kunnen wij mee helpen?