Proxy:
Gemakkelijk declareren naar het samenwerkingsverband

In opdracht van het College Perinatale Zorg (CPZ) heeft Promeetec een proxy ontwikkeld. Verloskundigen, echocentra, kraamzorgorganisaties en ziekenhuizen kunnen, wanneer hun softwarepakket een aansluiting heeft gemaakt met deze applicatie, op dezelfde wijze declareren naar het samenwerkingsverband zoals ze ook naar de zorgverzekeraar doen.
Sinds eind 2021 is de proxy van Promeetec operationeel.

Wat is nu een proxy en wat zijn de eerste ervaringen van de gebruikers?
In dit artikel leggen we dat uit.

Wat is een proxy?
De vertaling van het Engelse woord “proxy” betekent een gevolmachtigd tussenpersoon. Een Proxyserver staat tussen de computer van de zorgaanbieder en de computer van Promeetec in.

Een proxy filtert informatie en zorgt ervoor dat declaratiebestanden die Promeetec kan verwerken, automatisch naar Promeetec gestuurd worden. Alleen de hoogstnodige informatie wordt op een zeer veilige manier opgehaald. En op dezelfde manier kan de informatie ook weer teruggekoppeld worden. Als de proxy eenmalig is ingesteld, heeft de zorgaanbieder hier geen omkijken meer naar.

Ervaringen van gebruikers
De eerste stapjes zijn inmiddels gezet! Meerdere zorgaanbieders maken nu al ruim een half jaar gebruik van de proxy met als doel het rechtmatig declareren en verrekenen in een regionale samenwerking. Naast geboortezorg is deze methodiek ook goed inzetbaar in andere regionale zorg-samenwerkingen. Denk hierbij aan huisartsenzorg en onderlinge dienstverlening.

De eerste reacties zijn allemaal positief!

Bent u zelf softwareleverancier en wilt u gebruikmaken van deze applicatie? Neem dan contact op met Jitske Hamersma via 040-2300392 of jhamersma@promeetec.nl.

‘’Wij zijn zeer tevreden over de manier van declareren met Geboortezorg Proxy van Promeetec. Het voelt ook fijn direct vanuit Atermes te declareren zonder bestanden te downloaden op mijn computer. Dit verhoogt in mijn ogen de veiligheid, en zeker ook het gemak en bespaart dus tijd. De implementatie verliep vlot. Het contact met Jitske is altijd heel prettig: vlot duidelijk wat wij vragen en goede uitleg om weer verder te kunnen.‘’

‘’Atermes is qua werking van de Geboortezorg Proxy erg positief en we zien echt de meerwaarde hiervan in. Wij hebben ook de samenwerking met Promeetec als zeer goed ervaren en de gezamenlijke implementatie was erg eenvoudig.‘’

‘’Met de Geboortezorg Proxy kan ik rechtstreeks declareren zonder tussenkomst van het declaratieportaal van Promeetec.  Dat werkt echt ideaal. Het is praktisch één druk op de knop en de declaraties zijn gedaan. Dit scheelt mij ongeveer 10 minuten en veel handelingen. Ik kan deze manier van declareren echt iedereen aanraden.‘’