27 januari / Declaratieservice

Wanneer is iemand onverzekerd en wat gebeurt er met de kosten voor de geleverde zorg?

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering hebben. Zoals bij alle regels zijn er uitzonderingen en mensen die zich er niet aan houden. Voor een zorgaanbieder is dat vervelend, die levert zorg en kan daar dan geen vergoeding voor krijgen. Wanneer is iemand niet verzekerd? Hoe kom je daar achter? Kun je alsnog een vergoeding voor de geleverde zorg krijgen? En zijn er in zorgverzekeringsland nog bijzondere doelgroepen?
Wij zochten het uit!

Lees meer
17 december / Declaratieservice

Eigen specialismecode sportgeneeskunde 2022: wat betekent dit voor de registratie?

Sportgeneeskunde krijgt per 1 januari 2022 een nieuw specialismecode, namelijk 8416. Een nieuw specialismecode betekent ook dat sportgeneeskunde een eigen typeringslijst met diagnosecodes krijgt. Deze wijziging heeft verschillende gevolgen voor de registratie van subtrajecten die zijn geopend in 2021 en over de jaargrens met 2022 lopen en ook voor subtrajecten die geopend worden vanaf 1 januari 2022.

Lees meer
22 oktober / Declaratieservice

De vijf voordelen van zorgdeclaraties uitbesteden

Zelf zorgdeclaraties verwerken of uitbesteden? Dat is iets om goed over na te denken. Zorg registreren en declareren is een complex proces. Om de zorg op de juiste manier te declareren bij zorgfinanciers (zorgverzekeraars en zorgkantoren), is expertise vereist en zijn middelen nodig. Bij uitbesteden wordt vaak gedacht aan minder grip op en minder inzicht in uw zorgdeclaraties. Wij laten zien dat het tegenovergestelde waar is.

Lees meer
23 september / Declaratieservice

Tijdelijke registratiewijziging medisch-specialistische zorg vanaf 2022

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) komt met een tijdelijke registratieaanpassing voor geleverde medisch-specialistische zorg per 2022, nadat zij signalen over knelpunten ontving vanuit het veld. Daarom heeft de NZa de verplichting om de geleverde zorg te registeren op de persoonlijke AGB-code van zorgverleners aangepast. In dit artikel leest u wat deze tijdelijke registratiewijziging inhoudt.

Lees meer
14 mei / Software

Meest voorkomende afwijsredenen zorgdeclaraties (2/2): voorkom afkeur vanwege foutieve AGB-code en begin- en einddatum

Vektis verzamelt maandelijks de meest voorkomende afkeur op basis van cijfers van VECOZO. Aan de hand van deze afwijsredenen geven we u in een reeks tips en tricks om afkeur te voorkomen. Onze vorige nieuwsbericht ging over foutieve verzekerdengegevens zoals UZOVI en BSN. Deze keer komen fouten in de velden van de AGB-code verwijzer en begin- en einddatum aan bod.

Lees meer
01 oktober / Promeetec 20 jaar

Promenade 19

Onze nieuwsbrief is weer uit!
Dit jaar bestaan we 20 jaar. We nemen u mee in onze historie. De AVG is nu vier maanden van kracht. We zoomen in op de FG en het gebruik van de fax. Zorgverzekeraars controleren de declaraties strenger op de samenloop van ZVW en WLZ. Wat is dat en hoe kunnen we afwijzingen voorkomen?
De afgelopen maanden hebben wij niet stilgezeten. Deze zomer hebben wij de hercertificering van de NEN 7510 en ISO 27001 behaald. Dat is natuurlijk een vermelding in deze nieuwsbrief waard. Maak kennis met onze APK, de Algemene Promeetec Keuring. In september is onze nieuwe stagiair Ruud van Geleuken bij ons begonnen. Hij stelt zich aan u voor.

Lees meer
02 augustus / Informatiebeveiliging

Jaarlijkse her-audit ISO 27001/ NEN 7510 succesvol doorlopen

De declaratieservice van Promeetec is sinds 2016 ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Natuurlijk speelt informatiebeveiliging bij de verwerking van persoonsgegevens een cruciale rol. Daarom vinden wij het belangrijk om door een externe partij te laten controleren of we voldoen aan de (inter)nationale norm voor informatiebeveiliging. Jaarlijks bekijkt en beoordeelt een auditor van Kiwa dit opnieuw. Zo ook deze week. Wij kunnen met gepaste trots melden dat de her-audit van 2018 succesvol is doorlopen!

Lees meer
12 juli / Informatiebeveiliging

Promeetec als Functionaris Gegevensbescherming

We hebben weer een zorginstelling toegevoegd aan de lijst van organisaties waarvoor wij dé Functionaris Gegevensbescherming zijn. Wij zijn daar supertrots op! En de zorginstellingen? Zij huren op deze manier een objectief persoon in die de organisatie zowel kan adviseren als informeren over de wet- en regelgeving. En die persoon is dan ook nog expert in zorgdeclaraties. Een win-win-win situatie noemen we dat.

Lees meer
02 juli / Algemeen

Komkommertijd

Dat is de benaming voor de nadere vakantieperiode waarin velen van ons neerstrijken in een hangmat, op een strand of andere fijne plek. Vakantie, iedereen kijkt ernaar uit en gebruikt die tijd om weer even helemaal op te laden. Het is ook vaak een tijd waarop niemand bereikbaar is en werk blijft liggen tot de ‘medewerker’ terug is van zijn of haar welverdiende rust.
Bij Promeetec hebben we natuurlijk ook vakantie. Máár we zorgen ervoor dat er altijd voldoende menskracht aanwezig blijft om het werk gedaan te krijgen. Dat is voor u alvast een zorg minder.

Lees meer
01 februari / Algemeen

Het nieuwe jaar goed begonnen!

Het nieuwe jaar goed begonnen!
Dat geldt in ieder geval voor Laura van Balen die op 3 januari de gelederen van Promeetec kwam versterken. Laura werkte eerder bij VGZ en IAK, maar miste daar op enig moment een uitdaging in haar werkzaamheden.
“Ik ben nog jong en wil mijn horizon graag verbreden. Bij IAK had ik het gevoel dat ik mezelf niet verder meer kon ontwikkelen, terwijl ik dat wel heel graag wil. Toen ik de vacature van Promeetec zag, wist ik het meteen; dit wil ik! De functie is ook in de zorg, maar dan in een andere tak. Hierdoor kan ik mijn kennis van de zorg nu dus weer met een ‘puzzelstukje’ verbreden.”

Lees meer
15 januari / Promeetec 20 jaar

20 jaar Promeetec

Een nieuw jaar betekent een fris begin met nieuwe kansen en uitdagingen.
Dat geldt natuurlijk ook voor ons. We kijken nu echter niet alleen vooruit, maar ook terug. Promeetec bestaat namelijk 20 jaar en dat vieren we op een bijzondere manier. Want dit speciale jaar staat helemaal in het teken van kennisdelen op allerlei manieren. We begonnen eind vorig jaar al voorzichtig met een informatiebijeenkomst en een ronde tafel gesprek dat zeker een vervolg krijgt. En er staat nog veel meer op het programma. Houd het dus in de gaten en sluit aan bij wat u aanspreekt!

Lees meer
26 oktober

Twee IGO’s erbij!

Vorige week declareerden we namens twee nieuwe IGO’s (Integrale Geboortezorg Organisaties) succesvol bij de zorgverzekeraars. In een IGO werken geboortezorgverleners uit de eerste- en tweede lijn samen vanuit één organisatie. Dat zijn dus o.a. kraamcentra, verloskundige praktijken, echocentra en ziekenhuizen uit dezelfde regio. Er is hierbij sprake van integrale bekostiging. Veel regio’s stappen pas later over op deze integrale bekostiging. Een aantal pioniers doet dat nu al met ons. Leuk om ook samen succes te hebben!

Lees meer
22 augustus / Promeetec

Eerste succes voor digitale verwerking Mondzorg WLZ declaratie!

Behandelingen mondzorg voor cliënten in WLZ instellingen, moeten al vanaf 1 juli dit jaar digitaal gedeclareerd worden. Digitaal betekent met de MZ301 declaratiestandaard. Wij hebben onze declaratieservice hier vanzelfsprekend direct op aangepast. Op 25 juli dienden we de eerste declaratie via VECOZO in bij een zorgkantoor en deze is inmiddels volledig toegekend.
Mondzorgprofessionals kunnen nu digitaal declareren zonder daar extra software voor aan te schaffen. Zo dragen wij ons steentje bij aan het project ‘Minder lasten, meer zorg’.

Lees meer

Wil je op de hoogte blijven?