Declareren en verrekenen via ZorgDomein

Declareren en verrekenen meekijkconsulten: de juiste vergoeding op de juiste plek

In samenwerking met ZorgDomein worden declaratieberichten van digitale meekijkconsulten automatisch doorgestuurd naar Promeetec. Dit gebeurt via de koppeling tussen het platform van ZorgDomein en Promeetec. Promeetec verzorgt het declareren van meekijkconsulten bij de zorgverzekeraars en het verrekenen met de huisarts en specialist. In dit proces staat de zorggroep of samenwerkingsverband centraal, terwijl zij volledig worden ontzorgd van administratieve lasten en onnodige communicatie. De rol van de zorggroep is hierbij slechts nog die van kassier in plaats van de uitvoerende organisatie.

Zorgdomein

Voordelen declareren en verrekenen

Declareren en verrekenen van digitale meekijkenconsulten vanuit het platform heeft veel voordelen:

  • Wegnemen administratieve last bij zowel zorggroep als bij de medisch specialist;
  • Methodiek ruim inzetbaar;
  • Geen onnodige communicatie van gegevens.

De zorgverzekeraars vergoeden het digitaal meekijkconsult aan de eerstelijns zorggroep.

Zorgdomein

Onderlinge samenwerking

De zorgverzekeraars vergoeden het digitaal meekijkconsult aan de eerstelijns zorggroep. De zorgroep vormt dus de schakel tussen de huisartsen en het ziekenhuis op het gebied van de administratieve en financiële processen. Door de koppeling tussen Zorgdomein en Promeetec is het mogelijk om de aangevraagde meekijkconsulten via Zorgdomein direct te declareren bij de zorgverzekeraar. De ontvangen gelden van de zorgverzekeraars worden verrekend met de huisarts en de specialist. Hierdoor ontstaat een systeem van aangevraagde meekijkconsulten, declareren en verrekenen via Zorgdomein. De zorggroep beheert slechts de financiën binnen dit proces.

Wilt u een koppeling realiseren?

Wilt u namens uw zorggroep of samenwerkingsverband digitale meekijkconsulten eenvoudig declareren en verrekenen via Zorgdomein? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden?

Neem contact dan op met Bart Koppens via 06 – 412 216 10 of bkoppens@promeetec.nl.

Bart Koppens

Waar kunnen wij mee helpen?