Verloskundige zorggroepen

Controleren, verwerken en rapporteren: Promeetec verzorgt het volledige declaratieproces voor verloskundige zorggroepen

Als een verloskundige zorggroep, bestaande uit verloskundige praktijken en eventueel ook echocentra, koopt u gezamenlijk (meer) zorg in bij de zorgverzekeraar en declareert u als één groep bij de zorgverzekeraars. In dit geval kunnen deelnemende praktijken de declaraties, uit eigen softwareprogramma, bij ons aanbieden via een beveiligde omgeving. Deze declaraties maakt u op dezelfde manier aan als gebruikelijk. Het enige verschil is dat de declaraties door ons verzameld en gecontroleerd worden. Deze worden vervolgens ingediend namens de zorggroep bij desbetreffende zorgverzekeraars.

In deze folder ontdekt u al onze services voor de geboortezorg.
We hebben ook een folder specifiek voor de Verloskundige zorggroepen.

Verloskundige zorggroepen

Controleren, indienen en terugkoppelen

Voordat wij de declaraties indienen, voeren wij de nodige controles uit, onder andere een controle op de verzekerdengegevens (COV), de prestatiecodes en de tarieven. Dit voorkomt onnodige afwijzingen bij de zorgverzekeraar.

Indien alle retourinformatie van de zorgverzekeraars terug is, krijgt u de terugkoppeling via onze beveiligde omgeving in de vorm van PDF- nota’s. Indien de reden van afwijzing, door de zorgverzekeraar, niet geheel duidelijk is, nemen wij contact op met de zorgverzekeraar om deze afwijsreden verder toe te lichten. Wanneer er declaraties niet toegekend zijn, ontvangt u een disputenlijst. Dit is een overzichtelijk Excel- bestand met de reden van afwijzing.

Rapporteren

Het bestuur ontvangt van de verloskundige zorggroep extra informatie in de vorm van een rapportage. In deze rapportages staan alle ingediende declaraties van alle deelnemende praktijken. Tenslotte kan er een betalingsoverzicht aan het bestuur worden verstrekt. Aan de hand van dit overzicht kan het bestuur de deelnemers uitbetalen. Uiteraard levert Promeetec service op maat en kunnen bijvoorbeeld rapportages en boekhoudbestanden naar uw wens worden ingericht.

Bent u aangesloten bij een integrale regio (IGO)? Met onze verschillende services kunnen we IGO’s volledig ondersteunen: van het opzetten van een goede administratie tot aan het uitvoeren van simulaties en het verwerken van declaraties.

Of bent u juist een kraamzorgorganisatie, echocentrum of verloskundige praktijk, maar niet aangesloten bij een integrale regio of samenwerkingsverband? Dan kunt u gebruikmaken van onze declaratieservice.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de declaratiemogelijkheden voor uw verloskundige zorggroep?
Neem dan contact met ons op of bekijk onze folder waarin wij ons voorstellen.

Waar kunnen wij mee helpen?