Integrale geboortezorg (IGO)

Promeetec ondersteunt IGO’s volledig

Promeetec ondersteunt bij het opzetten van een goede administratie rondom Integrale Geboortezorg (IGO). Sinds 2017 is het als regio mogelijk om te starten met deze integrale bekostiging van de geboortezorg.  Al vanaf de start van de eerste pilotregio’s is Promeetec betrokken bij deze vorm van declareren. Ook voor uw regio kunnen wij het gehele declaratieproces voor u op maat verzorgen. In deze folder ontdekt u al onze services voor de geboortezorg. We hebben ook een folder specifiek voor de IGO’s.

Declareren integrale geboortezorg

Declareren van Integrale geboortezorg

Integrale geboortezorg (IGO) is een in multidisciplinair verband geleverde zorg, denk hierbij aan verloskundige zorg, kraamzorg, echocentra, kraamhotels en medisch specialistische ziekenhuiszorg, met als doel om een verhoogde kwaliteit van zorg te leveren. Promeetec verzorgt voor u het gehele declaratieproces, zodat u een minimale administratielast heeft.

Input voor het declareren via de IGO vormen nu nog de declaratiebestanden van de afzonderlijke deelnemers. Deze declaratiebestanden bevatten monodisciplinaire prestaties. Wij verzamelen en controleren deze informatie. Vervolgens bepalen wij op basis hiervan per zwangere de verschillende fasen. De controles en de afleiding naar de Integrale Geboortezorg-prestaties worden uitgevoerd volgens de landelijke afspraken en indien gewenst ook op voorwaarden van specifieke regio- en zorgverzekeraar.

De integrale prestaties worden vervolgens ingediend bij de verschillende zorgverzekeraars. Mochten er al disputen ontstaan, dan lossen wij deze op. Op basis van de heen- en retourinformatie verzorgen wij een continue feedback naar de IGO. Ook koppelingen met boekhoudpakketten en bijvoorbeeld uitbetalingen middels SEPA naar deelnemers maken onderdeel uit van dit proces.

Regels en wensen

De regels en wensen rondom Integrale Geboortezorg veranderen. Promeetec verandert mee en ondersteunt de IGO hierin. Wij zijn direct betrokken bij de veranderingen en nemen deel aan landelijke projectgroepen, hierdoor kunnen wij proactief optreden. Dit maakt ons de aangewezen projectpartner bij de opzet en doorontwikkeling van Integrale Geboortezorg.

Simulatierapport

Bent u als regio juist aan het onderzoeken of Integrale bekostiging haalbaar is? Dan kunnen wij ook een simulatierapport voor uw regio verzorgen. Meer informatie over het simuleren vindt u hier.

Bent u een kraamzorgorganisatie, echocentrum of verloskundige praktijk, maar niet aangesloten bij een integrale regio of samenwerkingsverband? Ook dan is het mogelijk om gebruik te maken van onze declaratieservice . Ook voor verloskundige zorggroepen biedt Promeetec verschillende diensten aan.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken

Graag komen we bij u langs op kantoor om uw wensen te bespreken en een advies te geven over de service die hierbij aansluit.

Waar kunnen wij mee helpen?