Zorginstellingen zijn grootverwerkers van privacygevoelige gegevens. Te vaak nog is men niet voldoende bekend met de wet- en regelgeving of begrijpt men de relevantie niet.

Promeetec vindt het zorgwekkend dat informatiebeveiliging in veel gevallen geen kerntaak is van bestuurders of directie. We zien vaker dat een informatiebeveiligingsbeleid zelfs helemaal ontbreekt of alleen maar stof vangt op een plank! Het goed beheersen van informatie in de zorg is niet alleen een morele en ethische plicht van zorgverleners, het is gewoon een keiharde verplichting vanuit diverse normen en vanuit wet- en regelgeving.

De norm voor informatiebeveiliging is uitputtend beschreven in onder meer de NEN 7510. Kaders voor privacy worden gesteld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De focus op dit onderwerp ontbreekt binnen de zorg echter regelmatig. De zorgverlener en zorgondernemer wil namelijk zorg verlenen. Daarom biedt Promeetec advies. We brengen situaties in kaart en tackelen aandachtspunten. Onze speciaal hiervoor opgeleide consultants ondersteunen u bij een verbetertraject of nemen een project voor u over op interim basis. Informatiebeveiliging in de zorg kan en moet beter. Dus daar zorgen we voor.

Quickscan informatiebeveiliging

Minimale belasting en maximaal inzicht. Daar zorgt deze Quickscan voor. Klanten waarderen de pragmatische insteek en overzichtelijke aandachtspunten. Wij zorgen voor een startpunt en geven focus aan toekomstige stappen. We komen naar u toe en het resultaat sluit altijd aan bij uw organisatie.

Lees meer

Projectondersteuning

Wij kunnen onze consultants projectmatig inzetten om uw organisatie te ondersteunen bij bijvoorbeeld het uitvoeren van risico-analyses, het opstellen van beheersmaatregelen en het opzetten van adequaat beleid rond informatiebeveiliging.

Lees meer

Projectmanagement

U kunt ook de volledige regie voor het op orde brengen van uw informatiebeveiliging bij ons neerleggen. Dat is pas optimale ontzorging.

Lees meer

Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Om te voldoen aan wet- en regelgeving heeft u wellicht een FG nodig binnen uw organisatie. Benieuwd wat een FG doet en hoe Promeetec deze rol voor u kan vervullen?

Lees meer

Meer weten over informatiebeveiliging?