Functionaris Gegevensbescherming

De wet- en regelgeving biedt de ruimte om een Functionaris Gegevensbescherming van buitenaf aan te stellen. Dit geeft u de kans om de specialistische kennis van Promeetec in te huren. U neemt bij ons af wat u nodig heeft. Geen overbodige bijeenkomsten en rapporten.

U kiest voor flexibiliteit, zekerheid en ontzorgd willen worden. Iedere organisatie is uniek, daarom zorgen wij ervoor dat onze FG u goed leert kennen en past bij de organisatie.

Wat betekent de AVG voor ons?

Heb ik een FG nodig of toch niet? Wat is op mij van toepassing? De huidige wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegegevensbescherming (AVG), stelt het verplicht voor organisaties die o.a. op grote schaal persoonsgegevens verwerken, om een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan te stellen.

De FG moet een objectief persoon zijn, die zonder belangenverstrengeling zijn adviserende en informerende rol uit kan voeren. Kennis van organisaties, wet- en regelgeving en sterke communicatieve vaardigheden zijn belangrijke eisen om aan een FG te stellen. U kunt een FG met die kennis en vaardigheden bij ons inhuren: FG-as-service.

Wat doet een FG van Promeetec?

Onze FG heeft een onafhankelijke positie binnen uw organisatie. Gevraagd en ongevraagd adviseren, informeren en controleren zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Dit doen wij op een heldere en directe wijze.
Een aantal kerntaken die een FG oppakt:

  • Adviseren rondom incidenten met (persoons)gegevens
  • Adviseren over gegevensverwerkingsactiviteiten
  • Adviseren rondom register van verwerkingsactiviteiten
  • Aanspreekpunt voor betrokkenen
  • Geven van bewustzijnstraining medewerkers
  • Controle op naleving

Benieuwd wat een FG van Promeetec u oplevert?

We bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden met u.

Bart Koppens

Waar kunnen wij mee helpen?