• UZOVI overzicht 2024 van Promeetec

UZOVI-codes 2024

Wat is een UZOVI-code?

Om aan te geven dat een zorgdeclaratie voor een bepaalde zorgverzekeraar is bestemd, dient u gebruik te maken van de specifieke UZOVI-code van de zorgverzekeraar. UZOVI staat voor Unieke Zorgverzekeraarsidentificatie. De UZOVI-codes zijn opgenomen in een identificatieregister van zorgverzekeraars en labels in Nederland. Dit register wordt onderhouden door Vektis.
Het UZOVI-nummer wordt dus gebruikt om zorgdeclaraties bij de juiste zorgverzekeraar in te dienen. Foutieve UZOVI-nummers zorgen voor afgewezen declaraties. VECOZO is dan niet in staat om de bestanden naar de juiste verzekeraar te sturen. Het is dus belangrijk om de juiste UZOVI-code mee te sturen in een zorgdeclaratie. Het UZOVI-overzicht van Promeetec kan u hierbij helpen.

Wat is het verschil tussen een zorgverzekeraarskoepel, label en een volmacht?

In 2024 zijn er 11 verschillende koepels van zorgverzekeraars, ook wel concerns genoemd. Onder deze koepels vallen verschillende labels. De grootste vier zijn Achmea, CZ, Menzis en VGZ. Dit jaar is verzekeraar Aevitae de enige volmacht. EUCARE is de financieel risicodrager van Aevitae. Een volmacht is bevoegd om namens de verzekeraar direct op te treden. Het verschil tussen een verzekeraar en volmacht is dat een volmacht geen financiële risico’s draagt.

UZOVI-overzicht 2024

Elk jaar zijn er wijzigingen in UZOVI-codes doordat er zorgverzekeraars (koepels en labels) en volmachten bijkomen en verdwijnen. Promeetec heeft alle actuele zorgverzekeraarskoepels, labels en volmachten met de bijbehorende UZOVI-codes voor 2024 in een handig overzicht geplaatst. Met dit UZOVI-overzicht 2024 zorgt u ervoor dat declaraties bij de juiste zorgverzekeraars worden ingediend.

Wilt u de kans op afgewezen declaraties nog verder verkleinen? Met onze services en software zorgen wij ervoor dat declaraties ook op de juiste manier worden ingediend.