Veilig persoonsgegevens uitwisselen

Omgaan met gevoelige patiëntinformatie doen wij dagelijks binnen Promeetec. Wij vinden het belangrijk hier zorgvuldig mee om te gaan en daarom zijn we NEN 7510 / ISO 27001 en ISO 27701 gecertificeerd. Het delen van kennis doen wij graag; welke patiëntinformatie mag bijvoorbeeld wél per e-mail of telefoon worden gedeeld? En voor welke informatie kunt u ons beveiligd declaratieportaal gebruiken?

Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de gegevens niet herleidbaar zijn tot een natuurlijk persoon. Indien je dus alleen een geboortedatum stuurt is deze niet herleidbaar tot een persoon. Als u een geboortedatum echter combineert met een naam of adresgegevens is het wel mogelijk om te achterhalen wie er bedoeld wordt.

In het onderstaand overzicht kunt u zien welke patiëntinformatie per e-mail of alleen per telefoon en via ons beveiligde declaratieportaal mag worden gedeeld.

Wilt u weten hoe wij uw organisatie kunnen helpen bij vraagstukken rondom informatiebeveiliging of privacy? Neem contact op met Bart Koppens via 040 230 03 92.

 

E-mail

Beveiligd declaratieportaal Promeetec

Telefonisch

BSN

Nee

Ja

Ja

Geboortedatum

Ja, maar niet in combinatie met andere persoonsgegevens Ja Ja

Patiëntnummer

Ja

Ja

Ja

Verzekerdennummer

Ja, maar niet in combinatie met andere persoonsgegevens

Ja

Ja

Adresgegevens

Ja, maar niet in combinatie met andere persoonsgegevens

Ja

Ja

Voor- en achternaam

Ja, enkel een voor- of achternaam. Maar niet in combinatie met andere persoonsgegevens

Ja

Ja