Digitaal Meekijkconsult: de juiste zorg én vergoeding op de juiste plek

In samenwerking met ZorgDomein heeft Promeetec het mogelijk gemaakt om huisartsen en specialisten (Ziekenhuis/MSB/ZBC) samen te laten werken via het platform van Zorgdomein.

De zorgverzekeraars bekostigen het Digitaal Meekijkconsult voor de regio met de eerstelijns zorggroep. De zorgroep vormt dus de schakel tussen de huisartsen en het ziekenhuis op het gebied van de administratieve en financiële processen. Door de koppeling tussen Zorgdomein en Promeetec is het nu mogelijk om de aangevraagde Digitale Meekijkconsulten via Zorgdomein direct te declareren bij de zorgverzekeraar. De ontvangen gelden van de zorgverzekeraars worden verrekend met de huisarts en de specialist. Hierdoor ontstaat een systeem van aangevraagde Digitale Meekijkconsulten, declareren en verrekenen via Zorgdomein.

Promeetec verzorgt het declareren van Meekijkconsulten bij de zorgverzekeraars via het declaratieportaal van VECOZO en het verrekenen met de huisarts en specialist. In dit proces staat de zorggroep centraal, terwijl zij volledig wordt ontzorgd. De rol van de zorggroep is hierbij slechts nog die van kassier.

Alke van Avesaath (ZorgDomein) en Bart Koppens (Promeetec) presenteerden dit nieuwe proces tijdens het Zorgdomein-event begin oktober.

Meer weten? Lees het volledige artikel over dit event hier