Continuïteit zorgdeclaraties tijdens de vakantieperiode

De zomervakantie begint bijna! Een fijne periode om uit te rusten en te genieten van het zomerse weer. Mogelijk wordt er tijdens deze periode ook minder zorg geleverd. Toch is het belangrijk om de continuïteit te blijven waarborgen. Daarom is het essentieel om een goede doorstroom van zorgdeclaraties te hebben, ook tijdens deze rustige periode. Een kleine achterstand in declaraties kan namelijk al snel leiden tot een grote achterstand na de vakantieperiode. Wij geven tips om dit te voorkomen. Zo hoeft u na uw vakantie geen declaratieachterstand in te halen.

Tips voor een goede doorstroom van zorgdeclaraties tijdens de vakantieperiode

Afstemmen personele bezetting

Er wordt weliswaar minder zorg geleverd, toch kan de bezetting een tijdelijk probleem zijn zoals tijdens vakantieperiodes. Door een mindere personele bezetting kan de continuïteit snel onder druk komen te staan. Het is dus belangrijk om uw personele bezetting af te stemmen op verwachte drukte bij de zorgadministratie. Ook als u zelf de declaraties via VECOZO verzorgt, kan het zijn dat zorgdeclaraties blijven liggen. Voorkom dit door de declaraties vóór de vakantie in te dienen of uit te besteden.

Retourinformatie op orde

De verwerking van Vektis retourinformatie en het oplossen van disputen (afwijzingen) zijn belangrijke onderdelen binnen het declaratieproces. Afgewezen declaraties hebben een negatief effect op de liquiditeit van uw organisatie of praktijk. Toch is retourinformatie het meest onderschatte onderdeel als het gaat om een goede doorstroom van zorgdeclaraties. Zorg voor de vakantieperiode ervoor dat eerdere afgewezen declaraties waar mogelijk zijn gecorrigeerd en opnieuw zijn ingediend. Zorgfinanciers hebben een maand de tijd om ingediende declaraties af te handelen. Zo voorkomt u dat u na afloop van de vakantieperiode extra retourinformatie moet verwerken.

(Tijdelijk) uitbesteden

Het is ook mogelijk om uw zorgdeclaraties (tijdelijk) uit te besteden: van het indienen van zorgdeclaraties tot het afhandelen van retourinformatie. Het voordeel hiervan is dat u niet afhankelijk bent van uw personele bezetting. Ook is de continuïteit gegarandeerd bij ziekte of zwangerschapsverlof wanneer u de zorgadministratie structureel uitbesteedt. Dat bespaart u een hoop tijd en zorgen!

Volledig ontzorgd

Promeetec verzorgt al 25 jaar zorgdeclaraties via de declaratieservice voor verschillende grote en kleine organisaties of praktijken van diverse zorgsoorten. Dagelijks is ons team van specialisten bezig om zorgdeclaraties in te dienen bij zorgfinanciers. Onze declaratieservice zorgt voor continuïteit, overzicht en inzicht en natuurlijk minder administratieve lasten en kosten.

Heeft u behoefte aan tijdelijk ondersteuning in de vakantieperiode, of wilt u deze belangrijke processen structureel uitbesteden aan ons team van specialisten? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op via 040-2300392 of info@promeetec.nl.