• Promeetec - Bart en Andre

Promeetec breidt uit met nieuwe bestuurder

Om de continuïteit van Promeetec te waarborgen én om voorop te blijven lopen in wat we doen, treedt Bart Koppens aan als mede-eigenaar en bestuurder. Bart is na het afronden van zijn master Gezondheidswetenschappen Management en Beleid in 2015 in dienst gekomen bij Promeetec. Zijn focusgebieden zijn informatiebeveiliging, privacy en procesverbetering.
In zijn nieuwe rol gaat Bart als mede-eigenaar bijdragen aan de strategie en koers van Promeetec.

Bart: “Ik pak deze kans met beide handen aan.”

Promeetec heeft door de jaren heen een transformatie doorgemaakt van pionier in (declaratie)software voor de zorg tot vaste partner voor oplossingen op het gebied van zorgadministraties. André is trots dat het bedrijf zo snel meebeweegt in de markt: “De wet- en regelgeving verandert met de dag en dit vraagt continu om denkkracht. Waar de zorgaanbieders vaak niet klaar zijn voor deze verandering, bieden wij altijd een (tussen) oplossing totdat de systemen een inhaalslag hebben gemaakt bij bijvoorbeeld huisartsen of ziekenhuizen. We staan nooit stil.”

Bart vervolgt: “Wij zijn ons ervan bewust dat we werken voor de zorg en willen verantwoord ondernemen. Dit doen wij om de administratieve lasten bij de zorgaanbieders weg te nemen en de continuïteit van die zorgorganisaties te waarborgen.

Van pionieren naar professionaliseren
Met de aankondiging over het partnerschap wil Promeetec verder vernieuwen en tegelijkertijd focus houden op het kwaliteitsniveau waar ze bekend om staan.

André: “Promeetec is in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijk kenniscentrum met bijbehorende declaratieservice. Ik ben gestart in de periode dat men begon met het digitaal automatiseren van declaratiebestanden, ook bij de zorgverzekeraars. Nu staan we met een vast team van 19 collega’s klaar voor zorgorganisaties met oplossingen, advies en diensten op het gebied van declaratieverkeer en informatiestromen in de zorgsector. Het pionieren zit in ons bloed: ook vandaag de dag werken we nog aan nieuwe oplossingen voor uitdagingen in de zorgsector.”

Als mede-eigenaar focust Bart zich op de strategische en inhoudelijke kant van Promeetec, waarbij continu verbeteren het uitgangspunt is.

Bart licht toe: “Sinds mijn start in 2015 had ik binnen Promeetec al meerdere petten op. Hierdoor was mijn werk zeer afwisselend en interessant. Na het volgen van een aanvullende master Business Administration gaf ik een signaal dat ik er helemaal voor wilde gaan. Heel bijzonder om de volgende stap te zetten binnen onze organisatie. Nu ben ik samen met André – en onze collega’s uiteraard – voor onze eigen continuïteit en toekomstbestendigheid verantwoordelijk.”

Ervaring & open-minded: op weg naar de toekomst
André: “We willen voorkomen dat we in een denkpatronen komen van ‘dat hebben we al een keer gedaan’. Met de toetreding van Bart hebben we een mooie balans gevonden tussen ervaring en een open vizier. Hij houdt mij scherp en zet mij – en daarmee Promeetec – op een ander manier aan het denken bij nieuwe uitdagingen en het sturen van de organisatie. We vullen elkaar aan.”

Bart: ”Het blijven bieden van flexibiliteit, persoonlijke benadering naar onze klanten en het meebewegen met de vraag van de markt: dat is de visie voor de toekomst. Als iets niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Dat loopt als een rode draad door het bedrijf.”