Hoe voorkom ik tijdrovende boekingen van declaraties in het boekhoudsysteem?

Herkent u dat? U heeft een juiste declaratie ingediend bij de zorgfinancier en deze is volledig goedgekeurd. Vervolgens ontvangt uw organisatie de uitbetaling van de zorgfinancier. Als er geen directe koppeling is tussen de uitbetalingen van declaraties en het boekhoudsysteem, dan dienen de uitbetalingen handmatig te worden verwerkt. Dat kost veel tijd en vergroot het risico op fouten. Hieronder vindt u tips hoe uitbetalingen efficiënt in uw boekhoudsysteem kunnen worden verwerkt.

Automatische koppeling met boekhoudsysteem

Eén van de meest efficiënte oplossingen is om de openstaande of toegekende vorderingen rechtstreeks te boeken in boekhoudsysteem. Door het proces te automatiseren is het niet meer nodig om per ingediende declaratie handmatig een boeking aan te maken. Dat kan bijvoorbeeld door een boekhoudkoppeling die het betalingsverkeer automatisch in uw boekhoudsysteem verwerkt. Dit bespaart u tijdrovende boekingen van declaraties en hiermee verkleint u de kans op fouten in uw boekhouding.

Boeken van betalingen uitbesteden

Een andere mogelijkheid is om de verwerkingen van betalingen in uw boekhoudsysteem uit te besteden. Dat kan bijvoorbeeld door een medewerker op afstand. Het voordeel hiervan is dat u niet afhankelijk bent van uw personele bezetting. Zo blijft het proces doorlopen, ook in het geval van ziekte of zwangerschapsverlof. Door uitbesteding is de continuïteit dus gewaarborgd en levert u ook veel tijdwinst op!