De declaratiesystematiek in de Curatieve Zorg is zowel qua administratieve uitvoering als ICT steeds complexer geworden.

Voor veel zorginstellingen zoals Zelfstandig Behandel Centra (ZBC’s), instellingen in de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ), klinieken, (onderdelen van) ziekenhuizen en Sport Medische Centra (SMC), is de systematiek een lastige hindernis bij het declareren. Vooral ook doordat deze ook nog eens voortdurend verandert.

We ontwikkelden voor de medisch specialistische zorg een oplossing die uw organisatie een hoop werk uit handen neemt. Het biedt een full service declaratieverwerking die geënt is op de complexe DBC-DOT systematiek. Voor onze declaratieservice hoeft u geen investeringen in software of hardware te doen. Samen met één van onze adviseurs kijkt u hoe u de registratiegegevens bij ons aan kunt leveren. Onze specialisten zorgen voor de verdere verwerking, zoals de controle op verzekeringsrecht, grouperen, de declaraties en de DIS-aanleveringen. We maken ook de patiëntnota’s voor u aan.

Daarnaast verzorgen we alle communicatie met de verzekeraars. Als er zaken gecorrigeerd moeten worden, pakken onze specialisten dat op. U krijgt alleen managementinformatie terug zoals declaratiestatussen en bijvoorbeeld een onderhandenwerk-status. Veranderen er wetten, richtlijnen of regels? Dan pakken wij dat proactief op. Dat betekent voor u; geen investering, geen zorgen, geen onderhoud. Bovendien bespaart u gegarandeerd op uw administratieve lasten.

De persoonlijke benadering van Promeetec spreekt ons erg aan

"Ze hadden zich werkelijk verdiept in GGD’s en kwamen met de meest persoonlijke benadering. Dat sprak ons heel erg aan. "

Laura Rust/Debora Wattel

beleidsmedewerkers GGD GHOR Nederland

Meer weten over onze declaratieservice Medisch specialistische zorg?