De declaratiesystematiek is zowel qua administratieve uitvoering als ICT steeds complexer geworden.

Voor veel zorginstellingen zoals Zelfstandig Behandel Centra (ZBC’s), instellingen in de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ), klinieken, (onderdelen van) ziekenhuizen en Sport Medische Centra (SMC), is de DBC-systematiek een lastige hindernis bij het declareren. Vooral ook doordat deze ook nog eens voortdurend verandert. Promeetec heeft de kennis en systemen in huis om declaratieprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Promeetec heeft voor de medisch specialistische zorg een oplossing ontwikkeld die uw organisatie een hoop werk uit handen neemt. Wij bieden een full-service declaratieverwerking die geënt is op de complexe DBC-DOT-systematiek. Voor onze declaratieservice hoeft u geen investeringen in software te doen. Samen met één van onze adviseurs kijkt u hoe u de registratiegegevens bij ons aan kunt leveren. Onze specialisten controleren uw declaraties, grouperen en verzorgen de DIS-aanleveringen. Verder verzorgen we alle communicatie met de zorgverzekeraars en handelen we de retourinformatie af. Ook is het mogelijk om resitutienota’s voor u aan te maken. Tot slot ontvangt u van ons overzichtelijke rapportages van de declaraties. De uitbetalingen van de zorgverzekeraars komen direct bij u terecht, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het volledige declaratieproces. Verandert er iets in de wet- en regelgeving? Dan passen wij onze processen hierop aan. Zo kunt u weer doen waar het werkelijk om draait: het verlenen van de beste zorg.

De voordelen op een rij:

  • Full-service declaratieverwerking: van het controleren, verwerken en indienen tot het financieel afhandelen van uw declaraties.
  • U houdt zicht op uw declaraties, zonder dat u zich er zorgen over hoeft te maken.
  • Geen investeringen in software.

Promeetec biedt een oplossing op maat voor ons

"Ik ben met collega-ziekenhuizen gaan bellen en werd door het UMC Groningen gewezen op Promeetec. Zij verzorgen deze specifieke declaraties nu sinds een jaar of twee voor ons. Dat gaat heel erg goed."

Marcel Brauer

Hoofd zorginformatie AMC

Meer weten over onze declaratieservice medisch specialistische zorg?