Declaratieservice van Promeetec: een totaaloplossing voor complexe DBC-declaraties

Voor veel zorginstellingen zoals Zelfstandig Behandel Centra (ZBC’s), instellingen in de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ), klinieken, (onderdelen van) ziekenhuizen en zelfstandige sportartsen, is de DBC-systematiek een lastige hindernis bij het declareren. Vooral doordat de regelgeving voortdurend verandert. Daarnaast is de declaratiesystematiek zowel qua administratieve uitvoering als ICT steeds complexer geworden. Promeetec heeft de kennis en systemen in huis om declaratieprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen: voor zowel gecontracteerde als ongecontracteerde zorg (restitutienota’s). Bekijk hieronder onze declaratiemogelijkheden. Kunt u de gewenste service niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op en wij zoeken samen naar een oplossing die bij u past.

Contact

Full-service declaratieverwerking van Promeetec

Promeetec heeft voor de medisch-specialistische zorg een oplossing ontwikkeld die uw organisatie een hoop werk uit handen neemt. Wij bieden een full-service declaratieverwerking die geënt is op de complexe DBC-DOT-systematiek. Voor onze declaratieservice hoeft u geen investeringen in software – bijvoorbeeld een EPD – te doen. Samen met één van onze adviseurs kijkt u hoe u de registratiegegevens bij ons aan kunt leveren. Het is ook mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van onze declaratieservice. Bijvoorbeeld bij een overstap naar een ander softwarepakket. Promeetec zorgt ervoor dat ook in de tussentijd de declaratie- en  registratieprocessen doorgaan.

Controleren, indienen en terugkoppelen

Onze specialisten controleren uw declaraties, grouperen en verzorgen de DIS-aanleveringen. Verder handelen we de retourinformatie af en nemen we alle communicatie met de zorgverzekeraars voor u uit handen.

Vervolgens ontvangt u van ons overzichtelijke rapportages van de declaraties.  Zo heeft u inzicht in de declaraties, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het volledige declaratieproces. Dit bespaart u veel tijd én heeft een positief effect op de liquiditeit van uw organisatie of praktijk.

Verandert er iets in de wet- en regelgeving? Geen probleem, dan passen wij onze processen hierop aan. Vanzelfsprekend brengen wij u van de veranderingen op de hoogte. Zo kunt u weer doen waar het werkelijk om draait: het verlenen van de beste zorg.

Medewerker op afstand

Promeetec kan ook op veilige wijze op afstand declaraties verzorgen in uw eigen systeem. Hierbij stuurt u geen informatie op naar het systeem van Promeetec, maar werkt een medewerker van Promeetec in uw eigen systeem. Dit noemen wij ook wel ‘declaratieverwerking bij de bron’. Het voordeel van deze decentrale declaratieverwerking is dat er minder gegevensuitwisselingen plaats vinden én dat alle informatie direct goed staat in uw eigen softwaresysteem.

Andere declaratiemogelijkheden

Levert u ongecontracteerde zorg? Dan kunnen we ook restitutienota’s of restnota’s  aanmaken voor uw cliënten. Naast onze declaratieservice is het ook mogelijk dat Promeetec boekhoudbestanden of betaalbestanden genereert. Uiteraard bieden wij service op maat en kunnen bijvoorbeeld nota’s en boekhoudbestanden naar uw wens worden ingericht.

Staat uw gewenste service niet genoemd? Neem dan gerust contact met ons op en wij zoeken samen naar een oplossing die bij u past.

Meer weten over onze declaratieservice medisch specialistische zorg?