Declaratieservice van Promeetec: een totaaloplossing voor complexe DBC-declaraties

Voor veel zorginstellingen zoals Zelfstandig Behandel Centra (ZBC’s), instellingen in de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ), klinieken, (onderdelen van) ziekenhuizen en Sport Medische Centra (SMC), is de DBC-systematiek een lastige hindernis bij het declareren. Vooral doordat deze ook nog eens voortdurend verandert. Daarnaast is de declaratiesystematiek is zowel qua administratieve uitvoering als ICT steeds complexer geworden. Promeetec heeft de kennis en systemen in huis om declaratieprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Full-service declaratieverwerking van Promeetec

Promeetec heeft voor de medisch specialistische zorg een oplossing ontwikkeld die uw organisatie een hoop werk uit handen neemt. Wij bieden een full-service declaratieverwerking die geënt is op de complexe DBC-DOT-systematiek. Voor onze declaratieservice hoeft u geen investeringen in software te doen. Samen met één van onze adviseurs kijkt u hoe u de registratiegegevens bij ons aan kunt leveren. Het is ook mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van onze declaratieservice. Bijvoorbeeld bij een overstap naar een ander softwarepakket.

Controleren, indienen en terugkoppelen

Onze specialisten controleren uw declaraties, grouperen en verzorgen de DIS-aanleveringen. Verder handelen we de retourinformatie af en nemen we alle communicatie met de zorgverzekeraars voor u uit handen.

Vervolgens ontvangt u van ons overzichtelijke rapportages van de declaraties.  Zo heeft u inzicht in de declaraties, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het volledige declaratieproces.

Verandert er iets in de wet- en regelgeving? Geen probleem, dan passen wij onze processen hierop aan. Vanzelfsprekend brengen wij u van de veranderingen op de hoogte. Zo kunt u weer doen waar het werkelijk om draait: het verlenen van de beste zorg.

 

Andere declaratiemogelijkheden

Naast onze declaratieservice is het ook mogelijk dat Promeetec  boekhoudbestanden of betaalbestanden genereert. Levert u ongecontracteerde zorg? Dan kunnen we ook restitutienota’s of restnota’s voor u aanmaken. Uiteraard bieden wij service op maat en kunnen bijvoorbeeld nota’s en boekhoudbestanden naar uw wens worden ingericht.

Staat uw gewenste service niet genoemd? Neem dan gerust contact met ons op en wij zoeken samen naar een oplossing die bij u past.

Meer weten over onze declaratieservice medisch specialistische zorg?