14 januari

Om aan te geven dat een zorgdeclaratie voor een bepaalde zorgverzekeraar is bestemd, dient u gebruik te maken van de specifieke UZOVI-code van de zorgverzekeraar. UZOVI staat voor Unieke Zorgverzekeraarsidentificatie. De UZOVI-codes zijn opgenomen in een identificatieregister van zorgverzekeraars in Nederland. Het UZOVI-nummer wordt dus gebruikt om declaraties bij de juiste verzekeraar in te dienen. Foutieve UZOVI-nummers zorgen voor afgewezen declaraties.

Promeetec heeft alle actuele zorgverzekeraarskoepels, labels en volmachten met de bijbehorende UZOVI-nummers voor 2021 in een handig overzicht geplaatst. Met dit UZOVI-overzicht zorgt u ervoor dat declaraties bij de juiste zorgverzekeraars worden ingediend. Wilt u de kans op afgewezen declaraties nog verder verkleinen? Met onze services en software zorgen wij ervoor dat declaraties ook op de juiste manier worden ingediend.

Het overzicht met de UZOVI-codes voor 2021 downloadt u hier. Zo hebt u alle  actuele UZOVI-nummers voor 2021 bij de hand!