19 januari

André de Wit is directeur/eigenaar van Promeetec, dé expert in zorgdeclaraties. Nu deze organisatie 20 jaar bestaat is het hoog tijd om hem zelf eens aan het woord te laten.

André is in de eerste plaats bescheiden, voor hem is de groei en bloei van Promeetec op een organische manier gegaan. “Promeetec is ontstaan door mijn passie voor programmeren. Ik werd in 1998 gevraagd om een centraal systeem te ontwerpen voor een orthopedisch schoenmaker. Dat was het begin van een snel groeiende klantenkring waar ik de digitalisering voor zorgaanbieders op mij nam. Na opdrachten voor zorgverzekeraars wisten steeds grotere partijen me te vinden om hun systemen aansluitend te krijgen. Ik leverde standaard oplossingen én maatwerk. In 2003 begon ik, samen met mijn vrouw Jeanet, de declaratieservice waar Promeetec nu bekend van is.”

Blijvend jezelf ontwikkelen
Hij stelt dat hij ‘mazzel’ heeft gehad. “Het is gewoon gegroeid terwijl ik mocht doen wat ik het liefste doe. Dat is geluk hebben. Ik ben mezelf wel altijd blijven ontwikkelen.” Rond 2007 waren er zoveel opdrachtgevers dat uitbreiding noodzakelijk was. “Mijn eerste personeelslid Tosca werkt nu nog steeds bij ons.” De professionaliteit van Promeetec bleef niet onopgemerkt, en steeds meer partijen lieten de zorgdeclaraties aan Promeetec over.

Expertstatus versterken
Promeetec heeft vier belangrijke pijlers:
advies, services, software en opleidingen
. “Twintig jaar bestaan is voor mij geen reden om achterover te leunen, er blijft altijd wat te leren en te verbeteren. We richten ons nu vooral op verder professionaliseren en Promeetec positioneren als kenniscentrum. Dat doen we door verschillende opleidingen aan te bieden en door onze kennis te delen in bijvoorbeeld ronde tafel gesprekken of workshops. We hebben dit jubileumjaar uitgeroepen tot het jaar van kennis delen omdat we dit enorm belangrijk vinden.”

Pionieren in vrijheid
André is blij met de onafhankelijke status van Promeetec. “Er is geen financier of ander die iets over Promeetec te vertellen heeft. Pionieren, zelf beslissen zoals bijvoorbeeld bij projecten als Integrale geboortezorg, dat is een fijn gevoel. Ja, ik werk dagelijks hard mee, sta met mijn voeten in de ‘aarde’. En ik zit het liefst náást de klant, zodat ik hetzelfde zie als hij of zij.” Hij geniet ook van de samenwerking met zijn veertien medewerkers. “Ze brengen allemaal hun eigen identiteit in het ‘huis Promeetec’.”