14 mei

Dient u zorgdeclaraties in? Dan krijgt u van de zorgverzekeraars een reactie op het ingediende declaratiebestand: de retourinformatie. Bij elke geconstateerde fout hoort een retourcode. Op basis van deze retourcodes kunt u correcties aanbrengen in de declaratie.

Vektis verzamelt maandelijks de meest voorkomende afkeur op basis van cijfers van VECOZO. Aan de hand van deze afwijsredenen geven we u tips en tricks om afkeur te voorkomen. Correcte declaraties zorgen immers voor een snellere uitbetalingen van zorgverzekeraars!

Onjuiste of ontbrekende AGB-codes voorschrijver/verwijzer, behandelaar/uitvoerder of specialisme

De AGB-code moet op persoonsniveau gevuld zijn en bestaan uit 8 cijfers (zonder spaties). Het specialisme bestaat uit 4 cijfers.

Oplossing

Op agbcode.nl kunt u per zorgverlener de AGB code en het specialisme (kwalificatie) opzoeken.
Maar wist u dat Promeetec u kan helpen bij het registreren van de juiste gegevens? Met onze kennis zorgen wij ervoor dat administratieve processen voldoen aan nieuwe eisen én uw wensen. Ook is het mogelijk om het gehele declaratieproces aan Promeetec uit te besteden. Dan controleren wij uw declaraties nauwkeurig, waaronder op juistheid en geldigheid van AGB-codes van verwijzers/behandelaar/uitvoerder en specialismen. Wij dienen accurate declaraties in waardoor de afkeur door zorgverzekeraars nihil is. Zo bent u verzekerd van de borging van de continuïteit.

Begin- en/of einddatum van de prestatie zijn niet kleiner of gelijk aan de factuurdatum.

Deze retourcode spreekt voor zich. Een (typ)foutje in de begin en/of einddatum van de prestatiecode is gemakkelijk gemaakt. Maar dat geldt ook voor een fout in de factuurdatum. Het is ook niet toegestaan om een datum in de toekomst te vullen. Eén foutje in één datum, leidt tot afkeur van een compleet declaratiebestand.

Oplossing

Ei4U-Pro is een handige tool om declaratiebestanden VECOZO aan te maken op basis van Excel. Ligt de begin-of einddatum van de prestatie in de toekomst of bevat deze een ongeldige waarde? Dan geeft EI4U een foutmelding in welke rij en kolom een foutieve datum staat. Ei4U maakt dan geen EI-bestanden meer aan. U kunt de datum corrigeren en de bestanden opnieuw aanmaken. Zo dient u geen declaraties meer in met foutieve data.

Ontvang nu tijdelijk een voorjaarskorting van 20% bij aanschaf van een licentie van Ei4U. Deze actie is geldig t/m 31 mei 2021.