20 juni

Op 1 mei kwamen Jitske Hamersma en Laura Leest tegelijk de gelederen van Promeetec versterken. Jitske richt zich vooral op IGO en consultancy, Laura versterkt het declaratieteam ziekenhuiszorg. Nu – ruim anderhalve maand later – vertellen ze wat meer over zichzelf. Jitske studeerde een jaar verloskunde en daarna gezondheidswetenschappen en Laura studeerde sociologie.

Jitske: “Ik vond na mijn studie een baan in Maastricht die echter niets met mijn studierichting te maken had en ik wilde graag terug naar de gezondheidszorg. Ik kreeg een beeld van Promeetec via Linkedin én ik kende Bart al, we hadden af en toe contact. September vorig jaar reageerde ik op een vacature, maar deze was toen al vervuld. Vervolgens attendeerde Irma mij op een vacature op Linkedin in maart en toen was ik op tijd en werd ik aangenomen ” Ook bij Laura speelde Linkedin een belangrijke rol, want daar kwam zij de vacature tegen waar ze direct op solliciteerde. “Hoewel het niets met mijn studierichting te maken heeft, dacht ik bij het lezen van de vacaturetekst meteen ‘dit kan ik, dit wil ik’.”

Leren, lezen, meekijken
Jitske heeft door haar studie al wat basiskennis en richt zich nu op het uitbreiden en verdiepen van die kennis. “Het duurt wel een tijdje voordat ik alles in de vingers heb. Uiteindelijk wil ik verder groeien als consultant; organisaties helpen en problemen voorkomen.” Voor Laura was alles nieuw. “Ik heb de afgelopen weken al heel veel geleerd en ik lees veel over het vakgebied. Het is bij Promeetec een combinatie van zelf ontdekken, veel lezen en meekijken met een ervaren collega.”
Ze zijn het er roerend over eens dat het werk en het team leuk zijn en er een prettige sfeer is binnen Promeetec. “Zelfs het sollicitatiegesprek was fijn. Heel open en enthousiast. Dat zegt al iets over een bedrijf. Het werd gewoon gezellig.”