03 april

We werken graag samen met jong talent zoals studenten van de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Momenteel vervult de Oegandese Mary Olive haar stage bij ons met het vernieuwen van het dashboard van onze Business Intelligence tool. Mary Olive studeert ICT & Business en kwam met ons in contact op Fontys waar een groepsopdracht werd gepresenteerd.

Basic
“Ik vind data analyseren erg leuk en ik ben blij dat ik bij Promeetec mijn stage mag doen”, vertelt Mary Olive. Hoewel ze al een paar jaar in Nederland studeert, vind ze zelf haar Nederlands ‘basic’. “Ik probeer het wel, maar bijna iedereen spreekt Engels en dat gaat toch wat gemakkelijker. Iedereen hier is erg aardig voor me, ik leer veel. Ik probeer de gesprekken hier te begrijpen, maar dat lukt niet altijd. Gelukkig leggen ze het dan in het Engels nog eens uit.”

MVO
Promeetec vindt het normaal om jong talent een kans te geven en is blij met Mary Olive. “We zien het als een vorm van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen om jongeren te betrekken bij ons bedrijf. Het is aanpassen voor ons allebei vanwege de taal. Wij zijn gewend alles in het Nederlands te doen en we spreken geen perfect Engels. Mary Olive doet haar best ons te volgen, we komen er altijd uit.”

Win-win
Het is een goede match, Mary Olive en Promeetec. “Ze is lief, werkt erg zelfstandig én bijzonder hard.” Mary Olive vindt het ook een goed match: “De mensen hier zijn allemaal erg aardig voor me.”