27 juni

Tosca de Kroon trad op 1 april 2008 in dienst bij Promeetec als eerste medewerkster van André en Jeanet de Wit. Ze vertelt over de veranderingen die Promeetec én zij meemaakten de afgelopen tien jaar.

“Ik was de enige medewerkster en het kantoor bestond uit vier bureaus en een klein keukentje. Vanaf het begin hield ik me bezig met de declaratieservice, nu ben ik inmiddels declaratiespecialist. Toen ik begon, was het werk op zich hetzelfde als nu, maar door digitalisering is er wel veel veranderd. Er kwamen regelmatig nieuwe systemen om mee te werken en dat is natuurlijk altijd even ‘wennen’. Naarmate er meer medewerkers bijkwamen, werd de ruimte uitgebreid met meer units en we groeien nog steeds.”

Puzzelen
Promeetec is een platte organisatie en vindt onderlinge betrokkenheid belangrijk. Als stelregel geldt dat declaratieservice specialisten kennis hebben van meerdere zorgsoorten en elkaars taken moeten kunnen overnemen. “Het is prettig om wat te weten van de andere taken zodat we grote drukte met elkaar op kunnen vangen.” Het werk van Tosca bestaat uit veel uitzoekwerk als er een declaratie afgewezen wordt. “Ik vind dat echt fijn om te doen, een declaratie van begin tot eind verwerken en ik heb het hier nog steeds prima naar mijn zin. In de tien jaar zijn er veel collega’s bijgekomen en ik vind dat gezellig, we hebben veel contact met elkaar. Elke dag begint met een overleg van ongeveer 10 minuten zodat we van elkaar weten waar we op dat moment aan werken.”

Digitalisering
Qua sfeer is er volgens Tosca niets veranderd, die is nog steeds prima. “Door verdere digitalisering is het ‘papierenwerk’ natuurlijk nog meer afgenomen. De voorraad declaraties kan daardoor ook beter op orde worden gehouden.” Promeetec werkt met een beveiligd eigen webportaal en eigen declaratiesoftware. “Dit maakt het makkelijker om declaraties te verwerken en de voorraad declaraties kan daardoor ook beter op orde worden gehouden.”

Uitdagend
“Ik voel me hier heel prettig, fijne sfeer en humor onderling. Ik wil graag declaratiespecialist blijven, het is altijd leuk om er nieuwe dingen bij te leren. Ja, ik vind elke werkdag nog steeds een uitdaging en blijf hier graag nog heel lang werken.”