25 jaar Promeetec, een zilveren jubileum

In 2023 vieren we ons zilveren jubileum! Een mooi moment om hier even bij stil te staan.

Waar staat Promeetec voor en wat hebben we de afgelopen 25 jaar gedaan?

Wij zijn experts op het gebied van zorgadministraties. Promeetec is het kenniscentrum voor informatiestromen in de zorg. Wij werken vanuit vier pijlers: Advies, Services, Software en Opleidingen. Wij zijn veelzijdig en kennen zowel de kant van de zorgaanbieders als de kant van de zorgfinanciers. We bieden standaardoplossingen én oplossingen op maat. We werken altijd vanuit onze kernwaarden Veilig & Betrouwbaar, Kennis & Kwaliteit en Persoonlijk & Toegankelijk. Bij Promeetec is klantenservice een houding, geen afdeling.

1998-2023 in Vogelvlucht

Promeetec is gestart vanuit de passie om te programmeren. In 1998 werd Promeetec opgericht door André de Wit. De eerste 5 jaar focusten we ons op software-ontwikkeling voor zorgverzekeraars en zorgaanbieders. De digitalisering begon net in de zorg. Het was de tijd van een ‘floppie in een enveloppie’. Overleggen met zorgaanbieders en zorgverzekeraars vonden aan de keukentafel plaats. Live uiteraard, van Teams had nog niemand gehoord.

Sterk in samenwerking

Steeds meer zorgaanbieders en verzekeraars wisten de weg naar onze producten en registratiepakketten te vinden. In 2003 startte de Declaratieservice waar Promeetec nu nog om bekend staat met zorggroepen, hulpmiddelenleveranciers en paramedici. We groeiden en niet veel later waren we een allround servicebureau voor alle zorgsoorten.

Software op maat

De softwarepakketten COV4U om verzekerdengegevens te controleren en Ei4U om declaratiebestanden inzichtelijk te maken kwamen op de markt.

Innoveren in de zorg

In 2008 werd de Declaratieservice voor de DBC-DOT systematiek (medisch specialistische zorg) aan de producten toegevoegd.
De vraag naar ondersteuning en advies bleef toenemen. Er komt extra focus op informatiebeveiliging en privacy. Certificeringen voor NEN7510 en ISO27001 worden behaald.

Integrale geboortezorg werd in 2017 onderdeel van de Declaratieservice van Promeetec. Samen met diverse regio’s en adviseurs hebben we deze zorgsoort doorontwikkeld.

Certificering en kwaliteit

Ook in 2020 blijft kwaliteit een speerpunt. De ISO 9001 certificering wordt behaald! Promeetec blijft zich continu verbeteren. In 2021 wordt het ISO 27701 certificaat behaald. Ondersteuning en advies wordt uitgebreid met de service Medewerker op afstand.

Bart Koppens treedt in 2022 toe tot de directie. Samen met André staat hij aan het stuur van deze mooie organisatie.

Kenniscentrum zorgadministraties

Als kenniscentrum voor zorgadministraties blijven wij het aanspreekpunt voor complexe en unieke vraagstukken. Service en advies zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We blijven ons richten op de Nederlandse zorgmarkt en oplossingen op maat, vanuit onze onafhankelijke specialistische positie. En dat doen we al 25 jaar!